Blogia
la feina és teva

És la formació, idiota!

Si algú encara no té clar que com a societat vivim una situació crítica ja cal que s’ho faci mirar. I quan dic "crítica" vull dir (1) "crítica de debó". La inmensa majoria de nosaltres patim (bé directament, bé a través de qualsevol conegut o familiar) la pitjor crisi econòmica que hem conegut. I ja fa uns anys que dura. Tant que supera amb molt el temps de protecció social que ens ofereix allò que anomenàvem l’estat del benestar.

Trobareu cada dia, a totes hores, gurús que intenten dir alguna possible sortida a la situació que vivim. El catàleg de consells fàcilment  inclou idees com ara "millorar la productivitat per ser més competitius i donar una plusvàlua". En paraules de Bill Clinton al seu antecessor George H. W. Bush: "És la economía, idiota" (2).  I com s’aconsegueix tot això?

Amb formació.

No dic que amb més formació aconseguiràs tot el que vulgui, però sí que des de ja et dic que sense formació aconseguiràs ben poca cosa. I si l’estat es preocupa per formar-te, beneït sigui. I si no ho fa posa’t les piles i comença a treballar-te el teu futur. Decideix-ho tu, per a tu. Perquè, parafrasejant a Clinton: és la formació, idiota.

A totes i tots el meus guerrers: no us rendiu mai. Jo us saludo. Una abraçada. J

(1) crític: [fís] Dit de les condicions que determinen un canvi en el desenvolupament d’un fenomen o en les propietats d’un cos.   http://www.enciclopedia.cat/

(2) http://es.wikipedia.org/wiki/Bill_Clinton

0 comentarios